Löjligt

Tänkte på ett tag sen hur jäkla löjligt det är egentligen med smink. Man står alltså och målar sig i ansiktet för att man ska se bättre ut. Kunde lika gärna ha målat mig till en clown kände jag, så mycket smink som jag öste på med. Öste på för att jag kände mig blek och äcklig... hade jag varit kille, hade jag då känt mig äcklig för att jag kanske hade lite finnar och var mörk under ögonen?

Varför känner man egentligen att det är viktigt att se "bra" ut? Jag bryr mig knappast om att sminka mig om jag bara är hemma. Så jag sminkar mig för andras skull, för att de ska slippa se mig se ful ut. Nä, jag måste sluta vara rädd för att se ful ut, för det jag är rädd för då är ju att se ut som mig själv. Så jag ska sluta att sminka mig så fort jag ska ut.

Något annat som jag alltid skämts över är att visa mina ben om de är orakade. Om det så bara är en millimeter stubb så har jag inte velat visa det. Varför ska jag skämmas över det egentligen, alla vet att tjejer har hår på benen. Ändå är det okvinnligt att visa att man har det. Det är sjukt, man ska inte behöva gå och skämmas för hur man ser ut. Jag orkar i alla fall inte göra det längre.

sol

Det har varit fint och varmt väder de senaste dagarna, så man får hoppas att det är vår nu. Förra veckan var det ju snö- och hagelstorm. Sick!

I måndags träffade jag en vän som jag inte sett på några månader. Det var ju fint väder så vi gick bara runt och snackade, runt hela stan kändes det som. Efter några timmar märkte jag att det började göra ont i ena foten. Hade kanske gått konstigt som jag kan göra ibland... eller så hade jag fel skor kanske, platta converse.

På tisdagen skulle jag, Kaz, Andreas och Emily gå till Bulltofta för att få lite motion. Men jag kom inte så många meter ifrån lägenheten, min fot gjorde ont så jag trodde inte jag skulle palla den långa vandringen. Det slutade med att det bara var Kaz och Andreas som gick, och så lille Audi i vagnen.

Igår var det soligt igen, och jag skippade jacka för första gången i år. Var på ett seminarium om jobbsökande och tog sen en promenad i stan. Gick och mötte mamma som var vid sjukhuset för en ögonundersökning. Hon fick några droppar i ögonen som gjorde hennes pupiller stoooora. Det såg lite kul ut först för den ena pupillen blev större före den andra. Vi fick sitta och vänta 30 minuter på att dropparna skulle verka helt, mamma såg mer och mer suddigt, stackarn. Sen fick hon gå in och ta några foton på ögonen och allt såg bra ut.



Där har ni lite av vad som hänt i mitt liv de senaste dagarna. Inte så himla mycket faktiskt.



adjö!




Les misérables

Såg musikalen les misérables för någon vecka sedan. Den är nästan tre timmar lång och innehåller knappt en enda replik som inte sjungs. Den hade verkligen sina stunder då jag tyckte den var riktigt bra, speciellt i slutet, men lite väl lång kändes den. Ungefär i mitten av filmen började jag tycka att den kändes seg men det blev som sagt bättre sen. En del bra låtar hade den också som fastnade i huvudet. Särskilt "I dreamed a dream" med Anne Hathaway gillade jag.

Skulle faktiskt rekommendera folk att se den men man behöver ju inte se hela på en gång. Kan vara bra att ta en paus eller flera. Den har många bra skådespelare med; Hugh Jackman, Russel Crow, Anne Hathaway, Amanda Seyfried, Helena Bonham Carter och han som spelar Borat;) m.fl.
Alla sjunger ju och jag tycker de för det mesta gjorde ett bra jobb allihop:)

frisk (?)

Nu mår jag i alla fall bättre och har inte feber längre. Är dock förkyld men det är inte så farligt. De senaste dagarna har jag inte haft någon ork att göra så mycket, har för det mesta legat på soffan. Man känner sig som en helt ny människa när man börjar få krafterna åter. Det är lite som Passenger sjunger i låten "let her go", "only know you've been high when you feel the low". Det är ju ganska sant faktiskt.
 
Nu går vi mot ljusare tider, vi har ändrat om till sommartid och jag läste idag att våren snart är här (herregud, det är april och vi har fortfarande snö). Hoppas man kan börja må allmänt bättre nu och känna sig lite gladare. Denna vintern har varit extremt deprimerande om jag ska vara ärlig.
 
Nä, nu ska jag steka lite pannkakor! Adjö
 
 
 

LieNda

oh baby baby it's a wild world

RSS 2.0